maanantai 15. elokuuta 2011

Estocholmo part 1

 Kuten jo edellisestä kirjotuksesta kävi ilmi päästiinkin sitten Ruotsiin sen hävittyä Suomelle lätkässä. Tää oli jo toinen laivamatka samassa kuussa koska olin aikasemmin käynyt hakemassa Pancho Tallinnasta kun Ryanair lentää sinne aika paljon halvemmalla ku Tampereelle. Heti ku päästiin laivaan jätettiin kamat hyttiin ja rynnättiin kannelle ihailemaan maisemia Helsinkiä.

Päivä oli vielä vähän pilvinen mutta välillä pienet auringon säteet valaisivat kaunista pääkaupunkiamme. Pietarissa välillä ajattelin Helsingin olevan pienempi kopio siitä mutta eihän näitä voi verrata kummatki on kutenki niin ihanasti erilaisia. I heart Helsinki.


Vaikka Pancho oli jo siis nähnyt tulomatkalla Suomeen yhden hienon osan suomalaista kultuuria, vironreissut, laivakännit ja karaoke, oli pakko päästä näyttämään sitä vähän isomassa laivassa ja pitempään. Jep no bileet oli onneks aika pienet ja välillä laiva keikku niin että ehkä ne kaatuili senkin takia. Ekaks käytiin hakemassa Chileläistä eko-viiniä ja sen jälkeen jatkettiin katsastamaan tunnelmaa baareihin. Mä olisin mielummin viettänyt aikaa siellä tyhjässä laivadiscossa mutta Pancho halus livemusaa ja joraavia suomalaisia. Ja vaikka Suomen voitosta oli kulunut vaan kaks yötä ei kukaan tuntunu noteeraavan sitä harmikseni.


Aamulla sitten saavuttiin Ruåtsiin ja laivalla lupailtiin 10 astetta lämpötilaksi. Lähdettiin sitte hatut ja hanskat kädessä mutta matkalla vanhaan kaupunkiin huomattiinki että Ruotsissa 10 astettakin on lämpimäpi kuin Suomessa. Vaikka kyllä me kuitenki voitettiiin 6-1.


 Mä en oo ikinä päässy Tukholmaan asti vaikka olen pari kertaa laivalla sinne tullutkin. Ja ei en ole ollut niin huonossa kunnossa vaikka ekalla kertaa oksententelu olikin syynä hytissä pysymiseen mutta pienenä tulin aina merikipeäksi laivoilla niin en ikinä päässyt maihin asti. Joten oltiin kaks ensi kertalaista ja kummatkin oli ihan innoissaan. en ollu varmaan ees ikinä nähny kuvia Tukholmasta ku se yllätti niin positivisesti. Kaikki oli niin kaunista ja keväistä, suloista ja söpöä.


Kaikki oli niin erillaista ku Suomessa tai ainaki Helsingissä, eurooppalaisempaa ja vanhempaa, no rakennettiihan meidän pääkaupunkimme vasta Venäjän vallan alla niin ehkä myös sen takia on näissä eroa, mutta miks mun ees pitää vertailla näitä kaupunkeja toisiinsa, kauniita ne on kaikki.



Eka turisteilupysäkki oli Suurkirkossa jossa oli ihana käydä koska se oli niin vanha. Ku katto lattiaa ei edes pystyny ajatella kuinka monta ihmistä niin monena aikakautena on siellä kävelly ja se oli niin hirveen  kulunukkin että se ihan oikeesti näytti siltä että sen päällä oli kävelty.


Käytiin viellä tsekkaamassa kuninkaan linnaa vaikka ei sisälle asti jaksettu mennä ku ei keksitty minne niistä kaikista kannattais rahansa tuhlata. Ja turistelilemaanhan pääsee ilmatteeksi.. :)


Ei kommentteja: