keskiviikko 10. elokuuta 2011

kahviloita Nevan toisella puolen

Kolmantena aamuna suunnistetiin heti aamupalalle samaan paikkaan ku eilen eli Stolleen ja tällä kertaa sisko söi jänispiirakan ja minä lohi- ja äiti purjopiirakan. Hyvää oli ja sen jälkeen oli kiva tutkia  valokuvia seiniltä ja löydettiinki yks aika pelottava Rasputinista naisten ympäröimänä.


Stolle sijaitsi ihan hotellimme vieressä jossa oli myös Mannerheim asustellut jossain vaiheessa ja ton Spas Na Krovin ohihan ei vaan voinut kävellä ilman turistikuvia (kuten ootte jo huomanneet). Ja myös noita rakastavaisten jättämämia lukkoja kirkon edessä olevalle sillalle piti jäädä ihailemaan hetkeksi.


Sitten ylitettiin Mars field jossa palaa ikuinen tuli mutta ei viittitty hirveen lähelle tarkastelemaan kun ne teki siinä jotain telkkari ohjelmaa ja mummot itki. Ja sitten ylitettiinkin Neva.


Ja päästiin Peter ja Paul linnoitukseen ja meidän järkytykseksi siellä oli ukkoja rannalla uikkareissa vaikka asteita oli noin 12! Hulluja nuo venäläiset.. Alunperin Pietari perustettiin juuri tälle linnoitukselle ja tsaarien viimeiset lepopaikat ovat tuolla vasemmanpuoleisessa rakennuksessa jonne ei kuitenkaan jaksettu tunkea sisäään muiden turistien kanssa. Kello kahdentoista tykinlaukaukset VÄHÄN saivat jalat heikoiksi muuten ihan tutustusmisen arvoinen paikka.


Ja jos ne siellä nurtsilla nakuilleet ukot oli huvittavia noi muurilla aurinkoapalvoville ei kyllä riittänyt ymmärrys, paikallahan ei ollut muita kun noita ja turisteja jotka tietenkin kuvasivat ukkoja. Myös noi kiellot jäivät vähän epäselviksi välillä.


Sitten lähdettiinkin tutustumaan vähän Pietarin tälle puolelle ja yritettiin metsästää joku Pietarin vanhoin talo (joka on ehkä toi sininen) mutta ainakaan noin kauniina päivänä pieni kävely reissu e ollenkaan haitannut.


Ideanahan oli päästä tätä reittiä Kasvitieteelliseen puutarhaan ja kyllähän me sinne lopulta päästiinkin vaikka ehkä se toinen reitti olisi ollut ehkä vähän lyhyempi. Maismat olivat kuitenki kiinnostavia.


Ja välillähän piti täyttää vähän vatsoja kahviloissa ja taas saatiin niin hyvää teetä.


Ja loppujen lopuksi kun sinne kasvitieteellisen puutarhaan päästiin maksoikin se sisään vähän liikaa joten jätettiin kiltisti vaan väliin, ihan kiinnostava se olis varmaan ollu jos olis venäjää osannut kun siellä oli opastettu kierros yrttihuoneeseen ja muualle. Sitten päästiinkin pääkadulle ja kahviloita ja muita ruokapaikkoja alkoi taas näkyä.


Joten mites me muuta ku kahvilaan sisään arvailemaan menuita vaikka aika helppoahan toi loppujen lopuks oli jotku kirjaimet oli vaan korvattu toisilla ja sitte ymmärsitki toisiaki sanoja kun olit pari jo selvittäny.


Vähän aikaa kaupoissa kierreltyämme, ei kyllä löytyny mitään paitsi äidille rillit tosi halvalla vaikka kaikki muu oliki hirveen kallista, otettiin metro Nevskylle. Metro oli aika kiinnostava ja neuvostoaikainen mutta ihan hyvin me pärjättiin ku oikeella pysäkillä päästiin pois. Ja kuviahan siellä ei olisi saannut ottaa... Neskyllä taas iskettiin kauppoihin mutta tällä kertaa ei ees jaksettu mennä sisälle ku oli taas vähän tyyriimpää.


Myöhmmin mentiin maistattamaan äidille sushia joka ei sitä aiemmin ollut maistanut ja mäki pääsin kokeilemaan miso-keittoa joka maistu mun mielestä merilevältä ja aika varmasti se piti myös sitä sisällään. Illalla oli tarkotus mennä Iisakin kirkkoo kattomaan ortodoksista pääsiäsitä mutta onneks väsymys voitti ja katottiin sitä telkkarista, ei oltais muutenkaan varmaan sovittu oikeen joukkoon.
Kaikkihan oli tietenki venäjäks mutta vanhoja leffoja jaksaa kattoa aina vaikka niistä ei ymmärtäiskään mitään..

Ei kommentteja: