sunnuntai 14. elokuuta 2011

keltainen toukokuu

Kun Pancho viimeksi oli Suomessa oli loppukesä joten suunnattiin heti metsään kun töiltäni ehdin katsastaamaan miltäs se näyttääkään näin alkukesästä ja tosiaan sillon oli vielä lehdet ihan nupuillaan kun parin viikon kuluttua maisema oli kokonaan vihreä. Käytiin tutustumassa metsiin suvisaariston luontopolulla ja bongattiin jopa peura perhe vaikka ekaks luultiin niitäekaks kaneiksi ku ne suolla niin korkealle hyppeli.


Kelien lämmetessä tuli myös äitienpäivä joten tajottiin äideille ruokaa ja kakkua. Pancho sai kontolleen kokkaamis puolen ja valmisti alkupalaksi cevicheä eli sitruunassa kypsytettyä kalaa paprikaalla ja sipulilla ja pääruuaksi lihapataa ja riisiä, joka ei onnistunut koska täällä toi lihan hinta laatu suhde on vähän eri kuin Chilessä ja riisi oli jotain pikatäysjyvää eli maistu leseiltä. Mä tein raparperijuustokakun hesarin ohjeella ja siitä tuli tosi hyvää mutta mä en kyllä ymmärrä kuinka isoja perheitä tota on suunniteltu syömään koska tossa oli ehkä kolmin kertaseksi syömistä, eikä noi koristelutkaan oikeen onnistuneet mutta ehkä se idea oli tärkein vaikka tossa pari päivää sitten mainitsin kakusta äidille eikä se edes sitä muistanut.


Toukokuussa oli myös päri hellepäivää jollon päästiin jopa aurinkoa ottaamaan vaikka uimaan ei uskallettu. Kaunissti noi varjota saa mun selän näyttämään että se kuuluis jollekki nälkäänähneelle keskityleiriläiselle.


 Ja huipennus oli tietenki serkun lakkiaiset kuukauden lopuksi jossa sitte sai nähä sukua ja suku meitä.


Ei kommentteja: