tiistai 10. tammikuuta 2012

tenttiviikot

Meillä alkoi tentit heti tammikuun ekalla viikolla ja jatkuu edelleen. Yli puolet on takana ja kolme jäljellä joista yks on kirjastokoe (varmaan ihan vaan sen takia että saatais ees jostain pisteitä kompensoimaan muita tenttejä), esihistorian arkeologia ja englanti. Viimiset neljä viikkoo, on ollu tosi stressavia ja eikä olla ees päästy ulos kotoota, tietty jouluaatto ja uusvuos otettiin rennommin. Opiskelu pyörii mielessä 24/7 myös yöllä yleensä noin klo viisi alotan kokeisiin kertaamisen, siis unissani, jolloin vaan toistelen sanoja.


Ekat kaks koetta oli taidehistoriaa ja tehtävänä oli kuva-analyysi jotka meni ihan hyvin ja paineki alko vähän helpottamaa kun huomas ettei ne kysymykset niin vaikeita ollu. Vähän tyhmiä virheitä tuli sinne tänne mutta oli se paniikki aika kova. Nää kuvat otin niiden kokeiden jälkeen ku opiskelin keskiajan arkeologiaa.

 Pancholla oli jo kokeet loppunut mutta mulla vasta urakka alkamassa. Ihmeen nopeesti kello käy ku sitä valmistuu huomiseen tenttiin. Onneks seki tentti meni ihan hyvin vaikka sinä päivänä aloinki vähän epäröimään läpi pääsemistä kun täällä on eri arvostelu systeemi ja mun kirjotus nyt ei niin hirveen rikasta ole. Noh sen näkee sitte ku tulokset julkistetaan. Vähän epävarma olo on kummiski kun ei oo ennen arvosteltu Ranskassa tai yliopistossa.

Neljän tenttiputken jälkeen olinki sitte varmaan vähän väsyny että vasta aamulla tajusin että olinki lukenu modernin historian tenttiin enkä "nyky"historian tenttiin... Onneks kummiski huomasin sen kotona, että ehin selata tärkeimmän vuosiluvut. Olin mä näköjään luennoillaki kuunnellu ku tarinoin napoleon kolmosesta ja eri hallitusmuodoista 1800-luvulla, yks neljän vuoden ajanajakso kyllä unohtu :(

Sunnuntaina lepäsin, ja maanataina olikin sitten se tentti johon olin jo torstaina lukenut. Ja vaikka nyt oli tieto hyvin päässä väsymys ja naapurin hajuvesi kyynelkaasu lamaannutti aika pahasti ja tarinoin vähän liikaa alkuun eri yhteiskuntaluokista ja neljä tuntia ei sitten ihan riittänytkään. No kohta ne on ohi ja kevätlukukausi vaikuttaa helpommalta, ainakin meillä on vähemmän aineita.
Lauantaina meille tuli kaveri Chilestä vierailemaan niin ollaan päästy vähän tuulettautumaan. Käytiin tänään ja eilen rannalla ja oli kyllä niin ihanaa kävellä autiota rantaviivaa pitkin kuunnellen aaltoja ja ihaillen auringonlaskua.

Ei kommentteja: