sunnuntai 15. tammikuuta 2012

epiphanie!

Olin ihan unohtanu jo kuvat viime viikonlopulta.Viime sunnuntaina juhlittiin loppiaista eli epiphanieta näin ranskalaisitain, oikeestihan se oli jo perjantaina mutta jostain ihme syystä se ei ole täällä vapaapäivä niin juhinta siirtyy sunnuntaille. Sunnuntaina herkulteltiin sitte galette de rois "piirakalla" joka Pancho nappas mukaansa viereisestä leipomosta, vähän kalliimpi se oli mutta kaupan galettet ei kyllä vedä vertoja kun tätä tuli maistettua. Suora käännöshän tosta oli kuninkaiden piirakka koska loppiaisena juhitaan täällä niitä kolmea itämaan tietäjää eli kuninkaita. Tossa rajan toisella puolella espanjassa lapset sai lahjansa vasta näiden kunkkujen saavuttua.


Ja tietenki piirakan mukana tule kunkun kruunu joka voittaa se henkilö joka löytää pienen esineen piirakasta vähän niiku manteli joulupuurosta Suomessa. Plus se joka sen lelun löytää saa kruunun lisäks kunnian ostaa seuraavana vuonna piirakan :)


Meijän pienen seurueen kunkku oli tietty Pancho. En ikinä öytäny manteliakaan joulupuurosta. Mutta ainaki toi figuuri oli aika hieno ja taitaa olla ihan käsin maalattu tai ainakai uutisissa ne mainosti että pienistä leipomoista ne on ihan aitoja ja että jotkut on ihan keräilyaarteita.. Tajoukset voi pistää kommentti boksiin :D nii ja ton aforismin vois vielä kääntää eli "työ on terveys".


Illalla käytiin kattomassaKaurismäen Le Havre joka on saanu tosi paljon kehuja täälläkin mutta ei oo kyllä ollu niin paljon uutisissa ku ranskalaiset leffat joilla oli ollu aika hyvä syksy. Meijän Chile-vieras opiskelee (mikäs se nyt suomeks oliskaan) videokuvausta (cinematografia) jotenki toi kuullostaa espanjaks kivemmalta ja kerto että Kaurismäki on aika pop Chilessäki. Koko seurue tykkäs tosi paljon oli hauska bongailla suomalaisia juttuja leffasta. Mua vähän epäilytti että miltä ranska kuullosta vähäsanaisena ja "tönkkönä" mutta hyvin se istu.


Pakko vielä esitellä pe ja la ostokset ku oli niin machy-machyt. Ekaks perjantaina iski valko-harmaa linja, 3 valkosta tuotetta ja 3 tasan samaa harmaata olevat tuotteet ja seuraavana päivänä oliki vuorossa unaset tavarat ihan samaa sävyä (toi beessi peitto on mukana että erottaisitte tavarat toisistanne).Juu että sellasta

Ei kommentteja: