tiistai 17. tammikuuta 2012

keisarinnan uudet vaatteet

 Päästiin viime viikon loppuna vihdoin tekemään tuhoja kauppoihin kun tännekkin vihdoin rantautuvat alet eli les soldes. Vähän ehin jo ihmetellä että eikös niitä ollenkaan tuu, mutta sitten torstaina uutisissa ilmotettiin juhlallisesti alennusmyyntien alkaneen ja jatkuvan sunnuntaihin asti. Vähän harmitti ku koko kylällä on aikaa vaan 4pvä niin ryysishän ja paniikkihan siitä tulee. Me yritettiin päästä mahdollisimman epäloogisiin aikoihin kauppoihin, mutta tungosta silti oli ja mun mielestä hinnatkaan ei ollu niin hirveesti tippunu. Noh jotain tuhoa sain aikaseks vaikka ei näitä tuhoks voi kutsua ku koko syksyn aikana ei oo mitään tullu ostettuu paitsi hattu jolla palkitsin itseni kun olin löytäny niin kivan ja halvan kämpän ja saanu vielä vuokrasopimuksen allekirjotetuks.


Saaliks tuli siis kaks villapaitaa, kaks paitaa, kaks mekkoa, alkkareita ja sukkia ja kengät. Kaikki Chilestä ostamat paidat on ollu ihan super huonoja ja nukkaantunu, kutistunu, lörpähtäny ja menny rikki jo vuoden sisällä :( kai sillä uusliberalismilla on sitte noinki pitkät lonkerot että vaatteetkaan ei kestä että uusia pitää ostaa jatkuvasti. Yks lempparilöydöistä oli 80% villatakki , joka tuleelämmitämään ihanasti näitä perpignanin kylmiä talviaamuja ja se näkyy ensimmäisessä kuvassa kauluspaidan (jonka väreihin ja kuvioihin ihastuin) päällä. Tokassa on tollanen kiva kevyt paita, jonka alle voisin kyllä laittaa jonku topin että yliopistolle kehtaa mennä. Kolmannessa on beesi muhkeekauluksinen "villapaita" jossa on tosi nätti kudonta.


Henkkamaukalta löysin vaan tollasen kesämekon, joka saattaa kyllä hiostaa aika paljon materiaalinsa takii, mutta noi pikkutähdet yönsiniselläpohjalla oli niin kivat. Mustia kenkiä multa ei aiemmin löytyny ja noi oli niin söpöt ja kävi hyvin farkkujenki kanssa että mukaan lähti. Viimeisessä kuvassa on ihanan pehmee "villamekko" ja kaksvärisetsukkikset (jotka kyllä ei näy) jotka oli ihan kiva lisä varsinki ku täällä ei tavella niin kylmä ole ettei mekkoja ja vähän lyhyempiä hihoja vois laittaa.


 Oli kiva palkita ittensä tenttiviikkojen jälkeen varsinki ku löyty niin kivoja juttuja. Seuraavan kerralla pääsen täydentämään kesävaatteita Suomeen ni ei tarvii hirveesti shoppaillakkaan paitsi sandaaleitä joita mulla on enää jäljellä yhet joiden pohjat on melkeen puhkikuluneet :)
Eilen meillä alko taas luennot ruhtinaallisen PÄIVÄN loman jälkeen (la meillä oli vielä enkun tentti jossa aah niin ihanaa mun piti kääntää ekusta ranskaan lauseita.. no joo toivotaan että se oliki vaan jompikumpi kahesta kysymyksestä ja ne arvostelee mun esseen). Maanantaina alkoi kolmen tunnin cinematografia (mikä tää on Suomeks?! elokuvagrafiaa? :D)sessiolla elokuvien historiasta ja tänään oli vuorossa esihistorian arkeologiaa (nää mun suomennokset vaan paranee) saatiin yhet esseet takas ja sain 17/20 proffa sano et kaikki sai vähän lahjaks nään arvosanat ku ekassa se oli lytänny kaikki ihan maanrakoon (sain 3/20, mut en kyl ihmettele ku se oli eka essee jonka kirjotin ranskaks ja aikaa oli 10min) Mut se pisti kyllä korjaamaan kaikki virheet ja näyttämään uudestaan, hyvää harjottelua se vaan on.
 Huomenna aamu alkaa antiikin rooman arkeologialla ja varmaan pitäis alkaa mennä nukkumaan että huomenna taas jaksaa. ;)

Ei kommentteja: