maanantai 29. marraskuuta 2010

perjantai perjantai



Perjantaina mulla ei ollu taaskaan koulua koska meijän maikka huitelee jossain rannalla vaikka loppukokeeseen on vaan pari viikkoo.. no mulla on kaikki jo aika valmista ni ei sinänsä haittaa. No mä päätin sitte kiusata Panchoa koko päivän ja mennä sen yliopistolle turisteilemaan. Ja se oli itse asiassa aika kiinnostavaa, mun instituutti on aika pienehkö vaikkakin tosi kaunis vanha rakennus joka ennen kuulu Chilen sähköyhtiölle joka oli 30-luvulla tosi vausar ennen ku ne keksi poistaa sporat Santiagosta että oli vähän enenmmän pakokaasuja ja että kaikki kotona toimii kaasuilla että olis vähän jännempää. Siis Panchon yliopisto, Universidad de Chile on Chilen parhaimia ja on se kampuski aika suuri ja tää oli vaan humanistien kampus, keskustassa on laki ja pari muuta saman yliopiston kampusta.


Mut siis joo toi oli aivan mielettömän iso ja opiskelijoita oli joka puolella massoittain istuskelemassa nurtseilla ja portailla ja joka puolella oli maalauksia ja banderolleja joissa oli ties mitä iskulauseita. Panchoo vähän ottaa päähän ku kaikki on aika pitkälti politisoita Chilessä myös historia ja se mielummin valitsi "vähän" marxistisen yliopiston kun fasistisen katolilaisen yliopiston, kyl noi Chet joka puolella oli vähän hupaisia. No onneks kohta päästään eurooppaan opiskelee jossa opiskellaan historiaa tieteenä eikä yritetä elvyttää 200-vuotisia ei toimivia oppeja. Kiva kummiski et kampus on opiskelijoiden näkönen eikä mikä tahansa rakennus vaan. :) Täällä muuten opintoministeri aikoo leikkauttaa historian oppitunteja koulussa ja lisätä äikkää ja matskuu ja perustelee sillä että ku suomessaki tehään niin?! Jaa et meillä ei vai opiskella hissaa, ainii ja täällä ei opiskella ollenkaan yhteiskuntaoppii, ei mikään ihme että jengi ei tajuu et ei täällä mitenkään hirveen demokraattista ole. Ja tietenki historianopiskelijat jotka ei oikeen saa muuteen huomioo ja arvostusta täällä ni alkaa lakkoilemaan ja järjestämään mielenosotuksia. Ihan samanlailla ku Ranskassaki paitsi et ne vaan haluu huomiota ja niiden laikkoilut kestää puol lukukautta ja ne toistuu joka kevät. (Jos tätä erehtyy lukemaan joku joka ei ole äitini tai isäni ja erehtyy luulemaan laukomiani asioita totuuksiksi ni voisin ehkä lisätä että nämä ovat omasta päästä putkahtaneita päätelmiä eikä niitä kannata ottaa liian todesta. :))

Tällä viikolla on muuten lämpötila noussu uhkaavasti ja vaikka mulla oli vaan lyhyt toppihame päällä hikoilin ku sika ja muuten ku bussissa nousin  luulin että mun iho oli jotenki liimautunu penkkii ja revenny ku nousin, en oo viel oikeen ymmärtäny tätä ilmiöö mut kai se liittyy paljaaseen ihon ja muovisiin röpöisiin bussinpenkkeihin. No sitte me mentiin syömään Santiagon parhaimapaan pitseriaan (tää kannataa ottaa todesta) joka on yhen kaverin broidin omistama Voraz Providenciassa ja sieltä saa oikeesti Chilen parasta pitsaa! Se on kyl vähn kalliimpi mesta täällä Santiagossa mutta siis tollanen iso perhe makso juomineen kymmenen euroo, ja noi kaikki ainekset on tuoreita ja pohja ihanan rapea, eikä mikään leipä jonka päälle on heitetty rasvaa ja tölkki herkkusieniä niiku Domino's tai joku muu jenkkifirma. :(


Tähän loppuun voisin pistää pari kuvaa keskiviikkoselta ja torstaiselta tekniikan kurssia varten otetusta kuvista, että näätte et kyl mä opiskelen täällä kans. Meijän piti harjotella metaliesineiden kuvaamista ja mä olin tietty tuonu jonku jakoavaimen joka ei kiiltäny ja se siis piti olla kiiltävää metallia, ni lähin pikashoppailulle ettimään jotain kiiltävää metalia ja löysin ton euron maksavan naamarin joka oli tietty täyttä kultaa, no ei vissiin mut ajattelin et paremmin se toimii harjottelu kappaleena kun metalin kuvaamisessa ne heijastukset on se ongelma. Toinen tehtävä oli lasin kuvaaminen ja siinä pitäis sit näkyy hyvin se muoto ja läpinäkyvyys ja mulla meni vähän pieleen ehkä ku tossa pullo kuvassa on vähän liian isot heijastukset salamista ku niiden pitäis olla vaan viivat kai ja toi hajuvesipullo niin siinä on sivussa metalli joten ei siinäkään sitä muoto tuu esiin hirveen hyvin. Noi kuutiot on erilaisten varjeojen hallintaa ja värillisiä taustoja.


Huomenna on alkaa metrolakko ja se tulee olemaan aika kiinnostavaa kun  sitä käyttää 2 000 000 henkilöä päivässä ja mulla on 8:30 aamu. Aijon laittaa kuvia munki koulusta ja esitellä sitä vähän koska siellä kummiski enimmäkseen aikaani vietän :)

Ei kommentteja: