torstai 2. joulukuuta 2010

tiistai ja Plaza de Armas

Heipä taasen mulla oli kiva päivä tiistaina kun sain nukkua pitkään ja sitten meninki auttelemaan koulukaveria studiossa jossa mut meikattiin ja leikin mallia. Tällä kertaa mekotkin oli kivan näkösiä ja ne oli sen meikkaaja tytön oma tekemiä, olisin voinu jopa ostaa yhen mutta en sen materiaalista hirveesti välittäny kun se oli jotain spandeksia. Sen jälkeen jätin meikit naamaan kun ne oli sen verran rauhalliset koska illalla mut oli kutsuttu valokuvanäyttelyn avajaisiin. Siinä välissä ehin taas tallustella Plaza de armasille ostelemaan YHTÄ postimerkkiä jonka olin unohtanut ja postittamaan joulukortteja. siinä samassa sitten päätin vähän räpsiä turistikuvia teille kun en vielä tätä aukiota ollu esitelly vaikka se onki tän mun Chile-elämän keskus.

 Elikkäs yläpuolella ensimmäinen näkyy tämä hieno posti rakennus ja siihen kuulumaton lasirakennus. Pancho ties kertoa että tällanen Plaza de Armas rakennettiin jokaiseen espanjalaiseen kolonia-kaupunkiin ja ihan samalla kaavalla elikkä tällä sivustolla on nämä valtion rakennukset eli kuten sitte alimassa kuvassa näkyy oikealta postikonttori ja sitte entinen Pressan/palatsi (toi keltanen) viime vuosisadalla se sitte siirettiin pari katua kauemmas ja tehtiin sille oma aukio ja sitte se kolmas joka onki ulkona kuvasta oliki vankila mutta nykyään se on turistiinfo :)
Sitte päästäänki tähän uskonnolliseen sivustoon joista kuvat oon ottanu postinkonttorin ovelta. Tää katedraali on joku 1600-luvun loppupuolella alotettu rakentaa ja sitte sitä on aika monesti vähän rakennettu lisää ku on saatu rahaa tai on tullu maanjäristys se on aika hupaisa kun se on täynnä puluja, pulujen kakkaa ja tietysti missä pulut on istunu ni siellä myös kasvaa sitte pikkusia karveja jotka roikkuu uhmakkaasti tosta tasanteelta johon on tornit rakennettu (noi oli ne yks lisä joka 1800-luvulla lisättiin) ja sitte katedraalin vieressä on joku entinen nunnakoulu ja muita uskonnollisia taloja. Vastapäätä tätä valtionsivustoa josta kuvat on otettu oli sitten aikoinaan hienot hotellit ja kaupat ja nykyään hirvee määrä nakkikiskoja.

 Ehkä eniten pidän tästä paikasta koska täällä kaikenmaailman ihmiset kerääntyy istuskelemaan tai pelaamaan shakkia tänne saapuu paljon turisteja Chilestä tai muualta maailmaa ja Santiagolaiset kerääntyy kuuntelemaan vitsejä, perulaiset istuu ton katedraalin kyljessä tien vieressä ja odottelee töitä ja tänne tullaan myös syömään lounasta kesken työpäivää. Joka viikko siellä myös järjestetään jotain tapahtumia niiku kirjatoreja tai muotinäytöksiä. Siellä voi myös syöttää puluja :)

Vietin päivän keskustassa koska seitsemältä mut oli kutsuttu sinne valokuvanäyttely avajaisiin ja ne olikin aika hienossa paikassa Museo de Bellas Artes eli jos oltais Suomessa ni Ateneumissa. Sinne on ainaki opiskelijaoilta vapaapääsy niiku moniin muihinki museoihin täällä ja kyllä käymisen arvoinen. Tällä kertaa vaan vierailtiin siellä valokuvanäyttelyssä joka meidän koulun pimiön valvoja oli mut ja kaks muuta opiskelijaa kutsunu ja tietenki paikalla oli meijän lisäks kaupungin kerma tai ainaki niin se meijän kutsuja innokkaasti kuiski. Näyttely oli kiinnostava, kuusi valokuvaajaa oli ottanu kuvia Santiagon reunamilla olevasta kylästä joka oli alunperin vallattu maanpalanen 50-luvulla jonne sitten nämä VIctorian asukkaat päätti muuttaa. Paikka on siis aika köyhä ja politisoitu, joka puolella on kommunistisia seinämaalauksia (siis ei mitään grafitteja) joita sitte kuvissakin näky. Odotellessä näpsäsin vielä kuvan museon julkisivusta joka n vieläkin maajäristyksen jäljiltä vähän hunossa kunnossa
 
P.S. tänään tuli joulukalenteri postissa! Kiitti Äiti!

1 kommentti:

Tuija kirjoitti...

kuka siellä puistossa kertoo vitsejä?