tiistai 28. joulukuuta 2010

feliz navidad!

Feliz Navidad ja hyvää joulua sinne kotosuomeen täällä on tosiaan kuuma kuuma kesä menoillaan niiku kuvista näkee ja hedelmiä ja kukkia on joka puolella. Sain Pancholta tollasen kukkakimpun joululahjaks, jossa oli täynnä erilaisia kukkia. Jouluaatto me vietettiin Panchon perheen kanssa ja meijän tehtäväks tuli kalkkunan paisto kun ne on saannu jostain päähänsä että me tykätään kokata vaikka se on ehkä enemmän silleen että me tykätään syödä hyvin. No mun kokkikirjan ja netissä selailun jälkeen suunniteltiin ne ainekset ja jouluaattona kun Pancho tuli töistä alettiin sitä tekemään, ongelmana oli vaan että se oli vielä vähän jäässä kun ei oltu sitä kunnolla sulateltu. Täytteeks silputtiin ja paisetiin mangoa, nektariinejä, manteleita, sipulia, omenaa, purjoja ja sitruuna mehua, mausteita ja rommia ja varmaan vielä jotain muuta jota en nyt muista ja sitte me tungettiin ne jutut sisään ja laitettiin uuniin ja noin neljän tunnin kuluttua se oli valmis, tietty välillä heitettiin ja injektoitiin lisää nesteitä sisään. Ja yllätys yllätys siitä tuli aika hyvää ja koko Panchon perhe oli niin innoissaan kalkkunasta että unohdettiin ruokarukous :) ja tosiaan alettiin syömään vasta 12 yöllä mut ei se haittaa koska täällä saa lahjat avata 12:sta jälkeen yöllä. Tossa alhaalla näkyy myös kuvia mun kamalista joulutortuista joista ei tullu yhtään lehteviä vaikka mä sitä takinaa taittelin ja kaulin ja pistin pakastimeen ja toi ihme luumuhilloki oli väärän väristä. No meillä oli kuitenki tosi ihana joulu ja syötiin hyvin!

 Harmi noi kuvat on vähän pimeitä ja pikkuruisia..

Sellasta täällä ja sain tietenki lahjoja mutta niistä sitten myöhemmin ja hedelmistä tulee kans lisää kuvia ku meillä on hirvee kasa pikkupersikoita maalta ja sitruunoja takapihalta ja sitte myöhemmin viinirypäleitä ja tietty ei ne kaupassakaan hirveen kalliita oo mun lempiherkut on nyt kirsikat, vaikka ne Ceretin kirsikat on kyllä vaan maailman parhaita :)

4 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

ketä näissä kuvissa on? Ootteko tehneet jonkun hauskan salaatin, toi kiekka juttu? mitä noi vaaleet on?

Anonyymi kirjoitti...

kuvassa on tietenki panchon perhe äiti Marion, isoveli Joaquin, pikkusisko Constanza, iskä Joaquin ja me. Ja toi salaatti on tollanen normaali chileläinen salaatti jossa on tomaattii ja maissia ja salaattia ja palmitos joka on toi valkonen juttu ja tulee tölkistä ei o mitään hajuu mikä se on se maistuu vaan siltä etikkavedeltä missä sitä on säilötty mut ei se hirveen pahaa oo :)

Tuija kirjoitti...

siis palmun ydintä? sehän kai on palmitos? Panchon isillä on suloinen hius. Tulee mielee aikaa aikaa taakse.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ku selvensit mitä syön täällä ei mulla ollu mitään hajua sen alkuperästä :) Kaikki valittaa että sen pitäis leikkaa ne ja onhan ne vähän ylikasvaneet..
Sun kirjotus alkaa muistuttaa even haiku-runoja