maanantai 6. joulukuuta 2010

japanilaisesta puutarhasta patsaspuistoon

Lauantaina meijän piti mennä Cerro San Cristobalin huipulle sellasella hissijutulla mutt se olikin suljettu (vaikka misään ei niin lukenu). No mutta onneks se on aika iso vuori ja sen takia sieltä löytyyki aika paljon tekemistä niiku eläintarha, jonne ei kannata mennä jos ei kestä kärsiviä eläimiä ja erilaisia puutarjoha joista me sitte valittiin japanilainen versio. No ekaks ku pienen metsissä seikkailun jälkeen löydettiin sinne ni meitähän odotti tällanen näkymä.

Noi vuoret näkyy tollasina vähän sumusina sen smogin takia mut ei oo kyl pahimpia päiviä toi maisema on melkeen sama ku sielt Pablo Nerudan kotoota mut vähän ylempää vaan ja toi Santiagon osuus joka tossa näkyy on nimeltää Golf tai no Las Condesia se on mut mtro aseman mukaan sitä kutsutaan ja se on iso business-alue, oon käyny vähän kuvailee sielläkin mutta ne kuvat tulee sitte ku saan kehitettyy sen filmin. Ja se itse japaninlainen puutarha oli aika mitätön ja pikkunen ja täynnä ihmisiä. Täällä Chilessä on tollasia kummallisia havupuita niiku tossa kollaasin yläoikeassa kuvassa näkyy ja ne muistuttaa mun mielestä ihan niitä myyrä-puita mitä siin piirretyssä aina näky ja muuten kaikki alkuperäispuut on ikivihreitä eikä koskaa pudota lehtiä mut aika paljon koivuu ja vaahteraa täält myös löytyy.


Ei me hirveesti sielä puutarhassa viihdytty ja sitten lähettiinki kotiinpäin ja kotimatkalla käveltiin patsaspuiston läpi jossa oli josjonkinlaista patsasta ja aika moni oli siellä piknikillä ja partiolaisia oli joka puolella. Se ero täällä on Suomeen että kaikki puistot on tosi hyvin hoidettuja ja ne on aina täynnä ihmisiä eikä ne oo vaan pussikaljalla siellä vaan just piknkillä tai muuten vaan istuskelee, ihmispaljous voi myös johtua siitä että täällä on niin paljon ihmisiä Suomeen verrattuna ja tietty lämpimällä ilmalla on kiva istuskella puistossa. Ja ne patsaatkaan ei ollu pelkästään uusklassisia vaan ihan moderneja ja hauskoja.

Oikeestaan Pancho halus vaan kävellä tän puiston läpi koska se oli myös matkalla empanadas mestaan jossa sitten pysähdyttiin syömään pari empanadasta, mä otin camaron-queso eli katkarapujuusto joka on uppopaistettu ja parasta mitä tiedän ja Pancho halus macha-queso joka on siis joku merenelävä joka mun mielestä maistuu ihan miltä levä haisee mut niit ei ollu ni se otti pollo-champignon-queso eli kana-herkkusieni-juusto joka oli kanks hyvää mut ei kyllä voittanu mun omaa :) 
Illalla sitte kutsuttiin  pari kaverii meille ja pelatiin noppapeliä nimeltä Bizquit ja kuunneltiin Americoa ja tanssittiin (mun mielestä Americo näyttää ihan Antti Tuiskulta). Ja muuten kyseinen laulajan on tän hetken hitti tai no ollu jo siitä asti ku tulin tänne ja joka puolella soi aina toi sama biisi...
Eli tää biisi että pääsette samaan tunnelmaan ku me :)

 klikkaa linkkiä  Americo -te vas

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

toi biisihän on perinteinen lattari biisi?? tykkääks nuoriso chilessä tämmösestä myös? vai onks tää niinku chilen suomipoppia?

Anonyymi kirjoitti...

KAIKKI tykkää tästä biisistä ja laulajasta siis ihan kaikki rikkaat ja köyhät vanhat ja nuoret mut siis enimmäkseen nuoret :)