maanantai 15. marraskuuta 2010

lauantai kierros


Lauantaina lähdin kurkistamaan uutta taidemuseo-kultuuritilaa centro Gabriela Mistral joka nimettiin Chilen toisen nobelinkirjallisuuden palkinnon voittajan taiteilijanimen mukaan. Mulla ei ollu hajuakaan että mitä näyttelyitä siellä oli mutta oli kulkenu aika monesti paikan ohi ennen avajaisia jotka oli 200-vuotisjuhlissa. Rakennus on ihan jättimäinen ruosteinen rautakuutio, ei siis ihan helppo ohittaa huomaamatta. Siellä oli joku valokuvanäyttely joka oli ihan kiva, mutta aika pieni muita näyttelyitä en sitte löytänykkään pelkkiä kokoushuoneita.. Kerranki ku olin lähteny vähän pitemmälle kotoota ni päätin kävästä samalla keskustassa tulostaa kuvia koulua varten ja koska olin vaan parin metro pysäkin päässä päätin kävellä. 
 
On ne Chileläiset vaan laiskoja ku löhöilee puistoissa kaiket päivät, no toisaalta ihan kivoja puistojahan täällä on. Nää salakuvasin Cerro Santa Lucian puistosta, joka on siis pikku kukkulan alhaalla oleva puisto (se pikku kukkula ,Cerro Santa Lucia, on jonne konkistadoorit tuli ja julisti Santiagon kaupungin). Sitte kävelin kansallis teatterin ohi ja huomasin että aika kivat jäljet oli se maaliskuun maanjäristys jättäny siihen seinään. Toisaalta noi raot on varmaan noin mustat ku niissä on jotain liitosainetta ettei se hajois kokonaan, se etupuoli oli ihan peitetty niin sitä ainaki korjaillaan. Aika monet maanjäristykset se on kummiksi kestäny kun jo vuodesta1922 on ollu pystyssä.

 

Sillä aikaa ku kuvat tulostu käväsin Santiagon pääpostikonttorissa joka on aika hienon näkönen rakennus myös. Mun koulu sijaitsee Plaza de Armas nimisen aukion vieressä ja se on Santiagon historiallisesti tärkein aukio jota ympäroi tää postikonttori, vanha katedraali ja muita vanhoja rakenuksia. Aukiolla on aina vilininää ja hirveesti ihmisiä, saarnaajia, vanhoja ukkoja pelaamassa shakkia, katukoomikkoja, taiteilijoita, ihmisiä syömässä lounasta ja Perulaisia etsimässä töitä.Sisältä toi postikonttori on tosi hieno ja kaiken lisäks siellä on keskellä tollaset kirjotus pöydät ja kattoikkunoista tulee kivasti valoa, ainoo huonopuoli paikassa on että siellä on aina hirvee jono ku se on varmaan ainoo postikonttori minkä Chiläläiset tietää (täällä ei ees oon postilaatikoita kadulla ku posti ei yleistä) No joo kirjottelin Hemppulille sitte synttärikorttia ja lahjanki olin ostanu jo elokuussa kun oltiin pohjosessa autiomaassa.
Noh "viisaana" tyttönä sitten ku olin jonottanu puol tuntia postimerkkiä ostamaan ni kysyin sitte tädiltä että onhan se ihan ok lähettää KIRJEVEITSI postitse niin tati vastas että ei ne ajattelee että se on ASE! No just joo en sitte lähettäny ku kortin huonoilla vitseillä jotka on vielä huonompia kun ei sitä lahjaa ole. Paluu matkalla soitin Pancholle kiukuttelu puhelun jossa sanoin ettei se täti ees varmaan oikeesti ees sitä tienny mut ku ei se halunnu vaikuttaa tyhmältä ni sano vaan jotain. No onneks ku nousin metrosta oli sentään tämmönen näky vastassa.

 
Kotiin päästyäni piti vielä tarkistaa postin sivuilta että tieskö täti jotain vai olinko mä taas aasiakas. Tarkistettuani Suomen ja Chilen postin sivuilta niin joo Täti oli tyhmä! Siellä oli paljon kiellettyjä juttuja mut ei mitään teräaseista saatikka KIRJEVEITSISTÄ. Itellan sivuilla oli vielä erikseen maakohtaset kiellot jossa ei sieltäkään löytyny teräaseista tai veitsistä :( noh ehkä mä sitte jouluks sen lähetän ei se valittaminen kummiskaan mitään muuta kun täällä on aina asiakkaat väärässä. Jenkkeihin ei muuten kortsuja saa lähettää postitse, mutta jotain veitsiä kyllä?!
Huomenna mennään jutelee Campus France nimiseen paikkaan että miten me päästään sinne Ranskaan, toivottavasti asiat selkenee vähän..

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

tommosii me tädit ollaan!

Anonyymi kirjoitti...

et sä mikään täti oo!