keskiviikko 10. marraskuuta 2010

sadetta, mansikoita, koiria ja roskiin heitettyjä töitä

Hola! Täällä kauriinkääntöpiirin alapuolella on alkanu vaikuttaa ilmastonmuutos tai ainakin se muuttuu joka päivä. Viime viikonloppuna kuten noista Valpo kuvista huomas hyvin aurinko porotti ja hiosti launatainakin jatkoi samaan malliin mutta sunnuntaina sitte mittarissa (jos täällä siis sellasia edes olisi) näytti noin 10 astetta ja satoi koko päivän ja yön. Maanantaina oli onneks jo sade loppunu mutta kylmyys jatkui. Mutta nyt jo pari viikkoo on voinu vaa arpoo pitäisko lähtee takki vai sandaalit jalassa ulos. Noh meidän pieneen huoneeseen joka on joku jatke tähän taloon ripottelee aina sateella sisään, ja sillon me saadaan aina tekosyy paeta Panchon siskon huoneeseen jossa on iso sänky (meijän oma mutta ku ei mahu meijän omaan huoneeseen) ja telkkari :). Tällä kertaa sato sitte niin hurjasti että vesi oli lirunu pilaamaan mun kaikki koulupaperit ja valokuvat ekalta lukukaudelta, jopa mun näyttelyn valokuvat jotka näkyy tossa alla olevassa kuvassa mun ja open takana :( ni ne sitte piti heittää roskiin mutta toisaalta en mä niitä suomeenkaan olis voinu raahata ja sillon olis ollu vaan tyhmää heitää niitä roskiin.
 
No joo sateesta on oikeesti aika paljon hyötyä täällä kun se puhdistaa ilmaa aika mukavasti ja seuraavana päivänä ilma tuoksuu puhtaammalta ja vuoret näkyy selkeesti. Santiago on rakennettu laakson eli sitä ympäröi joka puolella vuoret ja vuoristot joka oli varmaan ihan hyvä ennen ku kaupunkiin oli vähän vaikeempaa hyökätä mut nykyään se tekee sellasen mukava kattilailmiön että kaikki saasteet ja pakokaasut ei oikeen liiku mihinkään varsinkaan kesällä ja taivas on aina harmaa smogista eikä välilllä edes niitä vuoria näy. No eilen oli pilviä mutta silti vuoret näyttäyty lumoavina kotipihasta.

Ja tietenki kaikki kukat kasvaa ja täällä kasvaaki helposti tai ainaki siltä se näyttää joka puolella on isoja muhkeita ruusuja ja muita kukkia ja kasveja. Meijän naapurilla on aika nätit valkoset ruusut.


Ja siitä huomaa että kesä on tännekki tulossa ku kaupoissa mansikoiden hinnat tipahtaa euroon ja hyviä mansikoita onki tai sitte oon vaan ollu liian pitkään ilman kesää ja mansikoita. Panchon äiti on luvannu tuoda mulle mustikoitaki maalta (okei noin 50km Santiagosta, mut aika landee se kyl on) mut ne on kyl vaan tarhamustikoita ja ne on valkosia sisältä?! No kai niistä ihän hyvää mustikkapiirasta saa, seuraava pulma on vaan että mistä keksin rahkaa kun täällä ei sellasta tunneta. No joo palataan takaisin mansikoihin jotka päätettiin syödä suklaan ja kerman kanssa fudista katellen.. joo meijän piti syödä ne Wall-etä katellen mut ne tais mennä ennen ku ehitiin alottaa se leffa.
Panchon perheen koiratki pääs kuvaan mut ei herkuttelemaan vaikka varmaan teki mieli alhaalla on Pepa ja vieressä Augustiina. Pepa on jo vanha rouva ja enimmäkseen vaan makoilee ja manipuloi ihmiset sitä rapsuttelemaan ja Augustiina pikku tyttö joka tykkää juoskennella hirveestä vauhtia ja haukkua kaikkia vieraita jotka portin takana kävelee.

Ei kommentteja: