sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

talviurheilulomalaiset

Niikuin hiihtolomalla pitääkin me nautiskeltiin talvisista urheilumahdollisuuksista ja liikuttiinki varmaan enemmän näiden 10 päivän aikana ku viimeisen puolen vuoden aikana yhteensä. Kuten edellisistä postauksista näkyi nautittiin kävelyretkistä ja luistelusta. Yks mitä oikeesti odotin oli pulkkamäkeen pääsy kun en edes muista millon olisin viimeksi pulkan vauhdista nauttinu. Odotukset oli korkeella ja kukkulan päällä jo vähän kipristeli vatsasta että mitenköhän tässä tulee käymään. Noh loppujen lopuks ei se nyt niin tajunnan räjäyttävän hauskaa ollutkaan ja kaikenlisäks ihan oikeeta urheilua kun sieltä alhaalta piti vielä tulla jotenki kavuta ylöskin. Varmaan samasta syystä ei muita meidän ikäsiä tässä rinteessä hirveästi näkyny :)

Seuraava urheilupläjäykseen kuului fudista josta mä jättäydyn autoon torkkumaan ku sekalainen joukko fudishulluja pisti pelin pystyyn katuvalojen valaseman jääsohjoisenkentän päällä. Uskomatonta kyllä ei kukaan vetäny lippoja vaikka Panchon pingviinityyli naurattiki allekirjoittanutta autossa. Kiitos iskälle kutsusta vaan.

Iskän kanssa päästiin myös kokeilemaan miten hiihto sujuu ja ihan hyvinhän se sujui. Matkaa kiertyi vähän yli 3km ja parhaat palat oli tietty alamäet ku sai vähän vauhtia suksiin. Maalina toimi Ikea ja halvat hodarit :)

Loman viimeiseks aamuks olin säästäny (lykänny) sen kovimman jutun eli avantouinnin. Olin jo spyykannu Ranskasta asti Panchoa lähtemään mukaan jostain netistä se oli kaivanu että se on vaarallista joten päätin tehdä tästä oman numeron. Olin koulun kanssa kerran aikasemmin kokeillu lajia ja sen jälkeiseen oloon jäänny koukkuun. Uinnin jälkeinen tunne oli jotain uskomatonta, sellanen sisäinen lämpö ja energia valtaa koko kropan eikä oo yhtään kylmä.

Eikä siellä avannossakaan tarvii hirveen kauaa kuikuilla. Tällä kertaa ei kuitenkaan tunne ollu niin voimakas ku ekalla kerralla mutta hauskaa se oli :) Panchoki oli loppujen lopuks laittanu uikkarit alle jos seki olis uskaltanu mutta mä olinki vikkelästi jo takas autossa. Tässä vielä todistusaineistoa tästä räpiköinnistä.

Kaiken tän lisäks harjoteltiin lumenluontia ja katonputsausta jota ei ollukkaan ennen päässykkään kokeilemaan kerrostalonasukkaina. Tämä hiihtoloma oli just sellanen täydellinen talviloma ku ei täällä Etelä-Ranskassa hirveesti siitä pääse nauttimaan sanan suomalaisessa muodossa. Ja nyt ei enää harmita ku sillon jouluna ei päästy Suomeen lomailemaan ku sillon ei oliskaan päässyt nauttimaan kauikesta tästä. Kiitos vielä äidille ja onnittelut mummonmökistä, sisaruksille mahtavasta lomasta, vihdoinki oltiin kaikki yhtä aikaa Suomessa ja iskälle hiihtämisestä ja fudiksesta <3

1 kommentti:

Tuija kirjoitti...

Kiitos teille ihanat "etelän ihmiset"! On jo ikävä teitä <3