tiistai 13. maaliskuuta 2012

kevät!

 Tiistait on kivoja päiviä kun luennot alkaa iltapäivällä vasta kolmelta. Varsinki jos poikaystävä tulee kotiin syömään ruokatauolle ja tuo pain de chocolateja (croisantteja jossa on sisällä sulkaata) joita voi napostella samaan aikaan ku kattoo tout le monde veut prendre sa place-kilpailuohjelmaa telkkarista. Ja koska ei ole kiire pääsee vihdoin ostamaan sen 10 matkan bussilipun jolla se busseilu tulee paljon halvemmaksi ja päättääkkin kävellä yliopistolle. Aurinko paistoi mutta toi meijän lämpömittari kyllä varmaan vähän valehteli vaikka ei suoraan auringossa olekkaan. Kylän "sydämmessä" keskustassa on jo kahviloiden terassit pullollaan ihmisiä. Muutenkin on kevättä ilmassa, iloinen auringonpaiste pilkistelee joka kulman takana ja kadulla on aika sekavasti pukeutuneita ihmisiä joillain on villatakkeja ja jotkut on jo rohkeesti lähtenyt pelkällä paidalla ulos.




Keskustasta koulureitti kääntyyki vähän erillaiselle aluelle jossa  pääsee kasvejakin kasvamaan vähän enemmän. Yleensä menen saman reitin pyörällä ja ajattelin sen joskus videokuvata kokonaisuudessaan ja laittaa nopeutettuna tänne. Tänään videokuvailin myös,välillä harmittaa kun kuvista ei kaikkea kevättunnelmaa voi välittää, kuten lasten kirkumista välitunnilla, suihkulähteen solinaa, lintujen laulua tai kevätkenkien kopinaa kuivalla asfaltilla. Katotaan josko siitä saisin jotain niistä kasattua..


Yliopistollakin oli hauskaa kun päästiin kokeilemaan esihistoriallisen arkeologian tunnilla kivien työstämistä tyokaluiksi antamalla iskuja isoon kädessä olevaan möhkäleeseen pyöreällä kivellä, siitä sitten irtosi alapuolelta säleitä jotka oli tosi teräviä (tosi mahtava selitys, varmaan huomaa että opiskelen ranskaks). Olin kyllä ainoo joka uskals kokeilla open jälkeen ja sain vielä muistoks oman kiviaseen :) Jep oli meillä tota ennen kahen ja puolen tunnin luento esihistorian jääkausista jippii... Ja Pancho kävi tänään kolikkomuseossa niiden luokan kaa kuinka nörteiltä me kuullostetaan :D Yliopistolta olin suunnitellu mennä kattomaan Akira Kurosawan-leffan mutta lipputoimisto oliki jo kiinni ja paikan päällä olis tullu kaks kertaa kalliimmaks :( Noh ens viikolla sitte Carlos Sorinin leffaan!

Ei kommentteja: