sunnuntai 20. toukokuuta 2012

mattimyöhäsen vastaukset

Koska olen tunnollinen olen opiskelija sairastelen vasta tenttiviikkojen jälkeen lomalla ja valitettavasti olen myös fudisleski joka sai jäädä yksin kotiin niiskuttelemaan näin lauantai-iltana. Jep kolmas päivä tenttien loppumisen jälkeen ja mulla on tylsää olispa edes tuolla ulkona kunnolliset säät ni pääsis edes rannalle paratumaan. No onneks tän mun lukuloman aikana oli blogeissa kierelly näitä kysymyshommeleita niin ajattelin nyt ajankulukseni ja kaikkien mielenkiinnokksi :D  niihin vastailla. Kysymykset lainasin Sarilta ja loput valikoitui Eveliinalta ja kuvat on täällä blogissa aiemminkin pyörineet Diana mini otokset Santiagosta ja Valparaisosta koska en nyt parempiakaan löytänyt :)

1. Jos sinun olisi muutettava ulkomaille, mihin maahan muuttaisit?
Tälläkin hetkellä asuinpaikkani on ulkomailla eli täällä Ranskassa mutta jos nyt jotain muuta vaihtoehtoa pitäisi pohtia niin se kyllä määräytyisi aika pitkälti sen mukaan missä olisi hyvä ja kiinnostava jatkaa näitä taidehistorian opiskeluita, niin top3:ksi voisin pistää USA, Englanti tai Italia. Hassua muuten huomata miten noista opiskeluista on tullu mulle tärkeä juttu kun en ees vois ajatella niitä ilman elämistä.

Chilekoti + Pancho + Pepa <3
 2. Mitä sellaista kannat mukanasi jota et ikinä jätä kotiin?hahaaha tää on just oikee kysymys mulle koska mä en kanna yleensä mitään mukana jos ei ole pakko. Illalla ulos lähtiessä Pancho pakkaa marimekonlaukkunsa peruskamansa ja mä tungen avaimet taskuun jos en saa niitä salaa Pancholle tungettua. Eli mä vastaan että vaatteet :D

3. Minne et missään nimessä haluaisi matkustaa?
Mulla oli tosi pitkään sellanen USA-kammo (?!) mutta niiku jo ekasta vastauksesta näkyy se on jo aika kuopattu se. Tällä hetkellä Kaukoaasiaan en ihan heti lähtis matkustelemaan koska se tuntuu jotenkin kaikkensa antaneelta vaikka pelkää hyvää olen sieltä kuullut ja kuvista näyttää paratiisilta. Toivottavasti ääki ihme päähänpinttymä katoaa niinku edellinenkin.

4. Mikä on ärsyttävin ilmiö blogimailmassa?
Sanotaan nyt vaikka tietty blogeille omainen kirjotustyyli ja sanat, jotka välillä lähentelevät omaperäisyydessään ja puujalkaisuudessaan lukion äikän aineita. Toisaalta se on ihan hauskaakin ja tulevaisuudessa varmaan tekstitaidon kokeessa pitää hallita tämäkin genre.

5. Minkä neuvon antaisit 10 vuoden takaiselle itsellesi?
Apua 13-v Iina jota seurasivat kolme vuotta pahinta teineilyä. "Maailma ei pyöri sun navan ympärillä." Toisaalta en olis nyt tässä jos angsti ei olisi ollut niin kova. :D

siellä se maailmakin odottaa tai Valparaiso

6. Mitä ruokaa et voi sietää ja miksi?
Pienenä vihasin sipulia sen  kaikissa olomuodoissa ja kerran kirosin sillä isänikin, myöskään punaisia ruoka-aineita en suostunut syömään. 16-vuotiaana vielä listasin äidilleni kaikki kielletyt ruoka-aineet joita en halunnut lautaseltani löytää sipuli löytyi edelleen listalta liian isoiksi paloiksi leikattujen vihannesten kanssa. Tällä hetkellä olen aika kaikki ruokainen mutta valitettavasti tietyt perinneruoat eivät vaan mene suusta alas kuten Chileläinen "maissilaatikko" pastel de choclo sen kitalakeen takertuvuuden ja imelän makean jauhelihan takia, Ranskalaisten herkku foie gras "hanhen maksa" se nyt on vaan inhottavaa etenkin valmistustavaltaan ja Katalonialainen saucisse catalan eli semmoinen "salamimakkara" joka haisee aivan hirveeltä läskiltä ja kuolemalta ja ne typerät murkut aina löytää sen. Aina tarjottessa kyllä kohteliaisuudesta syön ja vielä vakuuttelen että hyvää on koska ne perinne ruoat on kuitenki yleensa aika sydämmen asioita.


7. Mitä tekisit jos saisit tietää että sinulla on joku vaikea sairaus ja elinaikaa 7 päivää?
Matkustaisin varmaan kotiin perheen luo poikaystävän kanssa ja sanoisin kaikki asiat jotka on jäänny sanomatta, ei nyt kuitenkaan niitä negatiivisia.

8. Jos voisit palata ajassa taaksepäin, muuttaisitko jotain?Hui näähän meni vakaviksi, liittyen tohon vitoseen olisin voinu sillon keskittyä vähemmän omaan napaan ja ajatella muitakin.

9. Lähtisitkö Peruun matkalle tai pidemmäksi aikaa? Miksi? Miksi et?
Oon käyny jo Perussa ja tykkäsin kyllä kovasti ja todellakin voisin mennä uudestaan kun viimeksi oli vähän kiire kun Suomeenkin piti palata. Jos pidemmäksi aikaa pitäis mennä niin kyllä sen vierusmaan kuitenkin valitsisin kun se mun sydämmeni ekana valloitti.


Tää ei oo Perusta vaan Santiagosta
 10. Mitä blogeja luet säännöllisesti?
Luen aika monia blogeja ihan muotiblogeista matkustusblogeihin.

11. Jos voisit pelastaa 3 tavaraa maanjäristyksen takia sortumaisillaan olevasta kodistasi, mitä pelastaisit?
Hmm jos tän hetkisestä kodista pitäisi valita niin läppärin; nykyajan valokuvakansioni, passin; en kestä Ranskan byrokratiaa ja korulippaan täynnä tärkeimpiä koruja jotka muistuttaa juhlista ja perheestä.


Tässä valmistui Santiagon korkein rakennus joka on rakennettu kestämään maanjäristykset

12. Minne haluaisit matkustaa juuri nyt?
Roomaan. Antiikin Rooman arkeologian-kurssin, Latinalaisten ideoiden ja Antiikin historian jälkeen olen täysin aivopesty ja valmis lähtemään matkaan. <3

13. Minkä supervoiman haluaisit?
Teleporttauksen! hihiih nää kuuluu meijän normaaleihin keskustelu aiheisiin eli ei tarvinnut kauaa miettiä. Tän avulla kun olis helppo muuttaa maasta toiseen, käydä lomilla ja nähä kavereita ja perhettä just sillon kun olisi tarve ja halu.

Voisin vaikka näiden kavereiden kanssa lööbailla puistossa

14. Seuraatko lätkän MM-kisoja?
Etäisesti, pelejä en katso mutta tuloksia vahtaan. Paitsi enää ei oo tarvis :(


15. Paras lomamuistosi?
Vaikka aika useita ja mahtavia paikkoja on tullut nähtyä etenkin viimeisten kolmen vuoden aikana ja valinnan vaikeus paha, erityismaininnan kuitenkin ansaitsee 2001/2002 vuodenvaihde äitin ja sisarusten kanssa Gran Canarialla koska se oli eka kerta niin kaukana ja eka kerta kun näki aaltoja ja rantaa ja oli kuuma ja ihmeellistä, ulkonaki syötiin melkeen joka päivä. Se oli kyllä vaan niin hienoa voisinpa tähän laittaa kuvan jossa poseeraan mun pinkeillä kapreilla, pinkeillä paksupohjasilla sandaaleilla vaaleapunaisessa t-paidassa fuksianpunaisten kukkien edessä <3
16. Jos sinulla olisi aikakone, mihin vuoteen siirtäisit itsesi ja miksi?
ÄÄÄk, ihana kysymys! Vaikka antiikin kreikka ja rooma kiehtookin aika kovasti tällä hetkellä ei siellä naisena mitään tekisi niinkuin monena muutena aikakautena. Ranskan vallankumouksesta olisi mahtava huumaantua mutta silloinkin saisin naisena vai tissejä paljastella joten lähetään ihan muualle ja Asteekkien valtakuntaan Meksikonlahdelle ennen konkistadoreja ja tässäkin täytyy myöntää että olin jo pohtinut kysymystä aiemminkin.

17. Lempikaupunkisi?
Apua tää on vaikee. Santiago on kyllä mahtava kaupunki sieltä löytää ihan mitä vaan, ihmiset osaa nauttia elämästä, ihmiset mukavia, luonto vaihtuu vuorista puistohin ja tylsää ei varmasti ole. Rio de Janeiroon rakastuin heti mutta toisaalta siitä on vaikeampaa sanoa koska en siellä kahta viikkoa kauempaa oleskellut.


Santiagon keskustaa <3
 18. Liittyi se sitten matkustamiseen, ystäviin, sydänsuruihin, unelmiin tai hyviin kotikekkereihin, mikä on muistorikkain kappaleesi?
Tää ei nyt ehkä muistorikkain ole mutta tosta Eveliinan biisin tarinasta tuli mieleen oma lähtö Chilestä, tai no kun olin siellä lomalla seuraavana vuonna, ja matkalla lentokentälle kuunneltiin buffalo soldieria ja Pancho äidin auto vähän rämistellen kaasutteli costanera nortella Santiagon vuoret ja laaksot vilistäen ikkunasta poikaystävän käsi vyötäröllä mä en voinu muuta kun hymyillä riemuidioottimaisesti ja olla onnellinen siitä hetkestä.



19. Jos ihmisten pitäisi kuvailla sinua yhdellä värillä, minkä toivoisit sen olevan ja miksi?
Pinkki! koska se on energinen, iloinen ja vahva feminiininen väri

20. Jos pystyisit valitsemaan armaasi kansalaisuuden, mikä se olisi?
En kyllä vaihtais Panchon kansalaisuutta vaikka viime aikoina ollaan jouduttukkin pohtia Ranskan passin hakemista kun siihen on mahdollisuus ja se tiettyä byrokratiaa helpottais.

21. Missä näet itsesi 5 vuoden kuluttua?
Viiden vuoden kuluttua olen toivottavasti saamassa maisterin papereita käteen täältä Ransksta, uudet suunnitelmat valmiina ja maasta muutto edessä. Toivottavasti hyvin onnellisena, viisaampana ja monta kokemusta rikkaampana.

22. Suurin osa teistä varmasti unelmoi kirjan kirjoittamisesta – mitä sinun teoksesi ehkä käsittelisi?
Sitten kun se oma ala taidehistorian sisältä löytyy niin unelma olisi kyllä kirjoittaa kaikki tietoni yhdistävä teos jossa voisin SELKEÄSTI selitää ja käsitellä asiaa mikä ikinä se tulisikaan olemaan.


Valparaiso


3 kommenttia:

Eveliina kirjoitti...

kivoja vastauksia :)

Tuija kirjoitti...

Jos vain olisin voinnut videoida sitä sekoamista mitä Iinalle tapahtui kun näki ensimmäisen kerran Atlantin. Iina säntäili ja hyppeli rannalla kuin gasellin varsa. Kaikkein hauskin muisto tältä reissulta oli kun Iina ja Henri päätti puhua vierasta kieltä niinkun kaikki muutkin...ne molotti kokoajan jotain keksittyjä äänteitä ja Oona häpes...

Iina kirjoitti...

eveliina, kiitoksia vain :)

äiti, ei se meno ole hirveesti hilliintynyt vuosien varrelle, onneks ne vieraat kielet on sentään opittu ni ei tarvii teeskennellä ;)