lauantai 26. toukokuuta 2012

25 de mayo

Kyllä, myös täällä Ranskan korvessa Perpignanissa juhlitaan Argentiinan kansallispäivää, tosin päivää myöhässä eli tänään lauantaina. Vaikka yritys oli kova ei me sitten loppujen lopuks päästykkään ihan Cérettiin asti, tai ainakaan minä, kun eräs juhli kandiuttaan nukkumalla kahteen asti ja sitten pitikin syödä ja käydä suihkussa ja ettiä pankkikorttia.. niin ja sitten se viimeinen bussi takasin Céretistä olisikin lähtenyt jo paria tuntia myöhemmin, no huomenna uusi yritys. Onneksi kesä oli jo saapunut Perpignaniin tuoden ihmiset ja tapahtumat kaduille ja niin mekin sitten suunnattiin Castilletin eteen Argentiinaa juhlimaan.


Paikalle oli pystyttetty joulun alla toimineet pikkuhökkelit joissa myytiin kaikenlaista ja mitätahansa  lattareihin liittyvää. Paikalla edustivat myos Chile, Kolumbia ja Brasilia omilla mökeillään jossa sitten myytiin vaikka kaktuksia tai riippumattoja :D Argentiinan tiskillä oli sentään kolme pikkuriikkistä empanadasta hintaan 2,50e/kpl. Suurin syy juhlan järjestämiseen taisi kuitenkin olla se kokoontumisen halu ja oman kultuurin edustus ja esilletuonti.





Kesä on kyllä kiva kun tällasia juhlia järjestetään ihan päivittäin ja varsinki kun aina sanotaan ranskalaisten luulevan olevansa maailman napoja niin kyllä muhinkin kansoihin kiinnostusta on (sillä ranskalaisella tyylillä). Mantereesta ei kyllä voinut erehtyä kun musiikki pärähti soimaan ja ihmiset kerääntyivät lavan luokse mutta kaikki seisoivat jäykkinä rummutusta ihmetellen, tangoa olisi päässyt myöhemmin tanssimaan mutta me paettiin sitä ennen paikalta kun sillä suomalaisella tyylillä ei olis varmaan pisteitä hirveästi herunu.




Onneksi sentään swingi käy ranskalaisilta paremmin kuin lattarirytmit. Tämä oli siis vähän matkan päässä Argentiina-riehasta joten kaikille löytyi jotakin...



Sellasta tänään, keskiviikkona, ekana kunnon kesäpäivänä, kävin kaverin Monique-mummon luona Bouleternere kylässä käväsemässä ja pääsin maistelemaan kirsikoita ja mansikoita.. siitä sitten seuraavaksi ;)

1 kommentti:

aNNiKa kirjoitti...

Vähänkö hassua, että siellä juhlistetaan Argentiinaa! :) Enpä olisi uskonut.