keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Prats de Mollon karnevaali

Jippii saan vihdoin laitettua nää ihanat kuvat ja tunnelmat tännekki asti! Tää Prats-de-Mollo-del-Prestin (kuinka törkeen pitkä nimi kylällä voi olla) karnevaali järjestettiin jo helmikuun alussa!! Saatiin kutsu yhdeltä koulukaverilta tulla tutustumaan sen oman kylän karnevaalimenoihin ja sillon oli vielä ilmat kylmät ja varsinkin täällä Pratsin kylässä vuorilla. Tää on ihan pienenpieni kylä ihan Espanjan rajalla ja ennen toiminut linnoutuksena josta on sotilaiden talot ja kukkulalla oleva linnoitus muistona. Toisin kuin Céretin karnevaaleissa täällä karnevaalikulkue liikkui jalan ja kaikki katsojat (ei kyllä ollut hirveästi meidän lisäksi) ja esiinyjät mukana! Oli ihan erillainen fiilis kun sai olla menossa ihan oikeesti mukana ja tallustella pikkukaduilla katalonialaisen puhallusmusiikin tahdissa. Tässä tunnelmia.



Aurinkokin paistoi mukavasti vaikka oikeesti lämpömittari oli jähmettynyt siihen viiden asteen paikoille. Ekaksi tie vei ylös aukiolle jossa edellisenä päivänä oli alkanut jo juhlatoimet kun "karhut" oli heränneet talviunilta ja rynnistäneet kylän kaduilla pelkoa naurua aiheuttaen ja välillä kaapaten uhreja jotka käsittelyn jälkeen olivatki saaneet uuden värin kasvoilleen. Me ei valitettavasti päästy koska sunnuntaina ei busseja kulje ihan tonne asti mutta onneks sillon kaksi vuotta sitten näillä samoilla leveyksillä asustellessa päästiin autokyydillä todistamaan tätäkin traditiota. Voisin siitäkin pistää kuvia tänne vaikkei ne ihan tuoreita olekkaan.



Sitten päästiinkin aukiolle tanssahtelemaan, mä kyllä jättäydyin tästä kuvia räpsimään kun ei ole noi askeleet ihan tuttuja :) Orkesteri oli takkejen mukaan saatu Gironasta Espanjan puoleta tänne puhaltelemaan katalonialaisia rytmejä. Argh mun on pakko löytää jostain tota musiikkia. Noista kuvista sentään vähän välittyy sellanen "intiimi"tunnelma joka siellä vallitsi, koska kaikkihan siellä toisensa tuntee ja koko kylä oli paikalla eikä ollu hirveesti ulkopaikkakuntalaisia mukana.









Toi on kyl tosi hauska ku pääsee ihan ryhmällä pukeutuumaan ku yleensä naamiaisissa se on vähän yksilöllisempää puuhaa mutta täällä pääseeki ihan ryhmän kanssa suunnittelemaan eikä tarvii yksin seisoa siinä pöhkössä asussa kun kaveri vieressä on ihan samanlainen. Sitten taas laskeuduttiinkin ja tanssahdeltiinkin välissä.





Toi Prats on muutenki tosi symppiskylä ja mun mielestä nää pikkukylät on just sitä oikeeta Ranskaa, siis osa sitä, näissä jotenki tuntuu olevan nii hyvä ryhmähenki ja sellanen oma identiteetti ku isommissa kaupungeissa on välillä vähän liikaa valinnanvaraa, kiirettä stressiä ja tuntemattomia kasvoja.





Sitten kierrettiinki ympyrää musiinkin tahdissa ja esiteltiin asuja, niin sitähän ne karnevaalit yksinkertaisuudessaan on :D Tossa pystykuvassa onkin itse Dalí tai ainakin melkeen, herrahan oli Figuereksesta Espanjan puoleta, mutta kataloniassahan sitä ollaan, toi punainen "smurffi" hattu kertoo sen.





Mulla kesti vähän aikaa tajuta että mita toi valkonenklaani esitti mutta keilojahan ne oli! Riehakkaat oli tanssit eikä askeleetkaan niin vaikeita ollu.




Tässä vielä mun matkakumppanit :) arvaatte varmaan kuka oli näistä se kylänasukki..
Oli muuten aika painava toi pehmolelumekko :D

Ei kommentteja: