keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

pääsiäisreissu pietariin

 Mä olin saannu idean läheä tutustumaan tonne meijän itänaapurin kun hirveän monet kyseli aina ulkomailla että oonko mä käynyt Venäjällä ku kerroin Suomen sijaitsevan sen vieressä ja titenkin hölmistyneenä vastasin no että en. Sitten alkoi pienessä päässä raksuttamaan kuin oli jo pari kymmentä kertaa kuullut saman kysymyksen, että niin no miksikäs en... Joten kerroin äidille ideasta ja niin päätettiin sitten pääsiäisenä lähteä perheen tyttövoimin itänaapuriin. Äidin kanssa otettin yöbussi kampista ja heti astuttiinkin eri maailmaan kun kaikki isossa röykkiössä huusi venäjäksi kuskille jotain, no onneksi sitten ku alettiin kyselemään että mitäs tässä nyt tehdään niin muut matkustajat selittivät kuskille että meillä oli varaukset ja päästiin hyvin bussiin. Bussi matka sinänsä ei ollut hirveä mukava eikä edes istuimia saannut laitettua taaksepäin, ja tietysti rajabyrokratiat kello yksi, kaksi yöllä pienessä pakkasessa ei mieltä hirveästi lämmittänyt varsinkin ku oli noin kolme eri pysähdystä samalla yhdellä rajalla. Aamulla sitten huonosti nukkuneina laskeuduttiin bussista ja alettiin suunnistaa hotellille päin. Kello oli noin seitsemä aamulla mutta onneksi löydettiin nopeasti itsemme kartalta ja aamupalalle. Aamupalamesta oli ehkä kallein ja huonoin missä kävimme matkan aikana mutta ruoka ja kahvia auttoivat kummasti väsyneitä matkailijoita. Aamu oli vähän pilvinen ja kylmä mutta pääkadun Nevsky prospectin nähtävyyksiä oli mukava tutkia.


 Ja Nevskyltä löydettiinki nopeasti Gostiny Dvor nimiseen kappakeskukseen jossa oli kaikkea Venäjä kamaa ja käsitöitä. Hiinatkaan eivät olleet niin huimia vaikka halvemmallakin löytyi muualta.


 Näitä Fabergén-munia tietenkin piti ihastella ja niin vaan sitä kummasti keksikin kaikkia käyttötarkoituksia kyseisille munille että jos vaan vaikka yhen sais...


Tässä oli näitä käsitöitä ja astiastoa jota meiltäkin löytyy mummilta perittynä.


Toisessa kerroksessa oli joitain kalliimpia merkkivaatekauppoja jotka eivät meitä niin hirveästi kiinnostaneet oltiin muutenkin vähän pitkän matkustuksen uuvuttamia mutta ainaki hauskaa meillä oli .


Sitten alkoi taas vatsaa kurnia ja löydettin tollanen pikaruokaravintola jossa otettiin perinteiset venäläiset sopat, karpalomehua joka oli tarjolla joka paikassa ja pelmenit voisulalla. Sitten taas lähdettiin ihmettelemään idän ihmeitä kuten ladoja ja kaikkea jotka oli kirjoitettu kyyrillisillä kirjaimilla :)


 Ja tässä kohtaa sitten viimeistää ihastun Pietariin, siis kattokaa noita ihania siltoja, kanavia, arkkitehtuuria ja värisävyjä, niin rauhallista ja kaunista. <3


Ja pikkuhiljaa sitten aurinkoki alko ilmestyä taivaalle ku Moyka-joen vartta käveltiin hotellille päin. Kuvissa on ylhäällä vasemmalla teatteri, alhaalla oikealla Mikhailovsky palatsi ja keskellä allekirjoittanut yrittämässä selittää äidilleen miten se kuva pitää ottaa.



Ja sitten hotellia lähestyessä alkoi spas na krovin eli kirkko veren päällä-tornit alkoivat näkymään. Hotellimme oli aivan kirkon ja sillan vieressä johon rakastavaiset kiinnittivät lukkoja sitoitumisesna merkiksi. Spas na krovin vieressä oli myös pieni turistitori josta löytyi samoja tavaroita kuin Gnostiny Dvoissa mutta hinnat oli tietenkin keskusteltavissa. Ja lääh noi kameratvaikka ei mulla mitään hajua noista olis ollukkaan mutta kun niin nättejä on :)


1 kommentti:

Tuija kirjoitti...

Jee! Ensimmäinen puolipäivää dokumentoituna!