sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

jardim botanico II

Orkideaarion jälkeen polut johti toiseen kasvihuoneeseen jossa oli tollasia hassuja ananaksen sukuisia kasveja jotka oli aika kiinnostavia. Kyseiset kasvit kasvavat sademetsissä ja muuallakin brasiliassa mutta erityisesti sademetsissä joidenki kasvien punainen väri houkuttelee ötököitä "ultraviolettivärillä" joka muodostuu kun valo siivilöityy sademetsien lehtien lävitse vihreänä alas. Ne saavat kaiken tarvitsemansa ilmasta käsin sateen ja erilaisen putoavan orgaanisen aineksen muodossa, ja niiden juurten ainoa tehtävä on kiinnittää kasvi alustaansa. tieteelliseltä nimeltään ne ovat bromelioita.


Puutarhassa oli myös entinen ruutitehdas josta olivat vain rauniot jäljellä. Se ei kiinnostanut mua sinänsä vaan ympärillä kasvavat kuvat vei taas huomion puoleensa :)


Viimeinen kasvihuone jossa kävin oli lihansyöjäkasvien valloittama. Olihan noi paljon suurempia joita oli Suomessa kukkakaupoissa nähny mutta jotenki ei vaan sytyttäny niikui noi hullut ananaskasvit jotka oli ihan oma ekosysteeminsä.


Sieltä matka jatkui pienelle lammelle josta sain reissun ainoa koko ajan itsestäni :) Oli kyllä ihana päästä käyttämään kaikkia ihania kesämekkoja kun ties ettei niitä Suomessa niitä pystyis käyttämään ainakaan puoleen vuoteen.



Ja ku katoin lampeen ni hui siellä oli isoja kaloja ja sitten ku menin lammen keskellä olevalle saarekkeelle niin löysin tollasen ampparipesänki. Ja muuten se eri äänien määrä kyllä anto vähän ymmärtää kuinka paljon siellä oli kaikkia pikku ötököitä ja ei niin pieniä elukoita. Myös pakollinen kuinkahikinennaamamullaoli-kuva oli pakko ottaa.


Kahvilan vieressä oli viellä joitain kukkia, kasveja ja yrttejä joiden käyttötarkoitukset oli selitetty kylteissä ja hämiksenki löysin :D Kannattaa kyllä tutustua jos tonne Rio de Janeiroon eksyy.

Ei kommentteja: