sunnuntai 11. syyskuuta 2011

a la plage..

 Kesäkelit jatkuu täällä vielä ja meninkin juhlistamaan sitä ja sunnuntaita läheiselle rannalle. Asteita mittarissa oli noin 25 ja aurinkokin paisto ekat kaks ja puol tuntia, kai se syksyki on tännekki pikku hiljaa rantautumassa. Viime yöt on ollu aika hiostavia ja tuuletin on rullannu jatkuvasti eikä matkalaukkuunkaan mahtunu niin loputtomasti enää kesävaatteita kun edessä oli kuitenki kolea talvi eteläeurooppalaisessa talossa, niin ehkä se on ihan mukava asia.



Mukaan oli tarttunut vähän lukemista ja oon niin onnellinen tästä kultuuri/hintaerosta nimittäin lehti makso euron niinkuin yleensäkin ja kirjakin lähti vajaalla seittemällä eurolla, toisaalta ottaa päähän hiuslakkojen, aurinkorasvan plus muiden hygienia tuttoiden YLI kaksinkertanen hinta Suomeen verrattuna (MIKSI?).


Lukemisen ohella ehdin nukahtaakkin hieman ja kun vaihdoin kylkiastentoon luulin jo hetken löytäneeni täydellisen asennon jossa ei olisi liian kuuma kunnes tajusin että aurinko olikin mennyt jo pilveen, mutta sitten olikin helpompi jatkaa lukemista.



Oli ihanaa vaan rentoutua ja laiskotella koko päivä kun viimiset kuukaudet on ollu yhtä muuttoa ja papereiden pyöritystä, vihdoin alkaa näkyä valoa siellä tunnelin päässä tai jos ei nyt valoa niin ainakin uusia haasteita. Perjantaina nimittäin pääsin vihdoin kirjaudutumaan yliopistolle sain opiskelijakortin ja voin alottaa opintotukipaperisodan, joka tuntuu paljon vähemmän pelottavalta kun tasiat yliopistolla meni hyvin.


Uudessa asunnossakin kävin myöhemmin samana päivänä ja mukaani sain vuokrasopimuksen jota saan tutkiskella torstaihin saakka jolloin olisi allekirjoitettava, maksettava ja muutettava. Kämppä vaikuttaa ihanalta ja kunnolliselta joka on vähän poikkeus täälläpäin maailmaa, kun vinoja nurkkia, portaita, ikkunoita ja hometta puskee joka nurkasta puhumattakaan koko kämpän lakaisevasta tuulesta puhumattakaan ikkunoiden ja ovien ollessa kiinni. Noh oikeen kunnonhan näkee vasta sitten kun on siellä jo vähän aikaa asustellut..
Alla oleva talo on rannalta eikä siis kyseisen tuleva kotini.



Tänään oli myös viimeinen lomapäiväni, vaikka lomani yleensä rentouttavammin vietänkin, koska huomenna maanantaina alkavat opinnot yliopistolla.. jännittää...

1 kommentti:

Tuija kirjoitti...

sulle tulikin kelalta joku sertti ranskaks. Skannaan sen huomenna sulle.