sunnuntai 5. helmikuuta 2012

talvi tuli kylään

Ennen ku päästään lumikuviin etelä-ranskasta kerron vähän kuulumisia. Mulla on jo viikon ollu hirvee väsymys ja toi kylmyys ei oo kyllä auttanut yhtään sängystä ylös pääsemisessä. Kaiken lisäks ku lupauduin tekemään vapaaehtoisena suullisen esityksen antiikin kreikan arkeologian tunnille on vähän lamautunu olo, kaiken lisäks kyseinen proffa ei oo mistään mukavimmasta päästä. Vapaa-aikana on enimmäkseen keräilly voimia ja lämpöä sängyn pohjalla mutta onneks torstaina "juhlitiin" meijän vuosipäivää ja sain ihan luvalla lillua kylvyssä ja katella leffoja (kuinka mahtavaa on et langaton toimii kylppärissä!!!) Pancho yllätti mut ruusulla ja uskaltautu kokkaamaan siperiaan (meijän keittiö on saanu uuden lempinimen). Illalla käytiin leffassa kattomassa Detachement, joka kertoo opettajista amerikkalasessa kunnanlukiossa. Leffa oli hyvä mutta välillä meni vähän överidramaattiseks, niinku american history X joka on samalta ohjaajalta. Vähän nauratti ku ens viikkolla Pancho on menossa työharjotteluun lukioon mutta eiköhän ne teinit siellä pikku Ceretissä vähän paremmin osaa käyttäytyy.


Muuten viikko ollaan aika tiivisti vietetty sisätiloissa ja mä jätin pyörän parkkiin täks viikoks. Jep kyllä ne Siperian tuulet yltää tännekki asti, onneks ollaan kyllä välttytty pahimmalta eikä tällä oo ollu ku noin 0-5 astetta plussaa päivisin mutta se yhdistettynä mistralin tuuliin (okei ne kai puhaltelee Marseillessa mutta niin on Perpignanki tunnetti kovista puuskistaan) niin kyllä tuntuu jo talvelta. Onneks saattiin tukittua noi tuuletus aukot ni loppu se ainainen tuulien sinfonia ja kettiöönki loppu suora tuuleminen mutta silti siellä on noin 7 astetta jatkuvasti. Ulko-ovi (joka on ihan vino tietysti) ehitiin jo tukkia ennen joulua tollasella hienolla harjalla ja sellasilla eristöintiteipillä. Ja meillähän on vielä edistyksellisesti tuplaikkunat jotka oli uusittu viime vuonna.


Välillä tietty vähän naurattaa ku nää kauhistelee että ompas kylmä ku mittari laskee sen kymmenen asteen alle ja meijänki alue on julistettu nyt hälytystilaan, mut oikeestihan tää tilanne on ihan hirveä. Kaikki itsestään selvyydet kuten hyvin ersitettyt talot, talvirenkaat, lämpimät talvivaattet, talvikengät, halpa lämmitys puuttuvat täältä ja aina ei löydy rahaakaan niiden maksamiseksi. Suomessa ei myöskään ole (ainakaan hirveesti eteläeurooppaan verrattuna) kadulla asuvia ihmisiä tai eläimiä.

 Täällä vasta vähän aikaa sitten satoi ensilumi eikä taida pysyä tuokaan pitkään maassa tai katoilla. Vaikka kiva on lunta täälläki nähä toivottavasti kuitenki ilmat lämpenis nopeesti. Ja varsinki kahen viikon kuluttua ku pitäis junalla ja lentokoneella matkustaa Suomeen..

Ei kommentteja: